VirtualLife.RO

MC.VirtualLife.RO

[Prezentare] VirTuaL

Esti nou? Hai sa facem cunostinta!
1.Nume real: Alex
2.Nume minecraft: xVirTuaLx
3.Varsta: 16
4.De unde ai auzit de noi: Gametracker
5.Ce iti place sa faci in timpul liber: Fotbal,Sala,Seriale,si in rest am aceeasi viata plictisitoare ca orice alt om :P
6.Care este pasiunea ta: Caterinca
7.Comentarii aditionale:
- Comentariu - Ion de Liviu Rebreanu
Romanul Ion, de Liviu Rebranu, a fost publicat în anul 1920, după o lungă perioadă de gestaţie, aşa cum însuşi autorul menţionează în finalul operei, între martie 1913 - iulie 1920. Apariţia romanului a stârnit un adevărat entuziasm în epocă, mai ales că nicio creaţie nuvelistică de până atunci nu anunţa această evoluţie spectaculoasă: „Nimic din ce a publicat înainte nu ne putea face să prevedem admirabila dezvoltare a unui scriitor, care a început şi a continuat vreo zece ani, nu numai fără strălucire dar şi fără indicaţii de viitor”, nota Eugen Lovinescu. Criticul primeşte romanul Ion ca pe o izbândă a literaturii române, iar satisfacţia sa este consemnată în studiul Creaţia obiectivă. Liviu Rebreanu: Ion.


Pentru iniţiatorul modernismului românesc, al cărui principiu de bază era „sincronismul” literaturii române cu cea europeană, romanul Ion este cel care „rezolvă o problemă şi curmă o controversă”. Această afirmaţie a lui Lovinescu se referă la polemica purtată cu sămănătoriştii de la „Viaţa românească”, revistă aflată sub conducerea lui Garabet Ibrăileanu. Aceştia susţineau promovarea în literatura română a ţăranului, ca personaj exclusiv al operei şi viaţa de la ţară ca spiritualitate unică şi specifică românilor.
Bine ai venit! Bun comentariu! Nota 10 :)